GEWICHTHEFFEN

GEWICHTHEFFEN

Bumper plates, barbells of halterbanken: je vindt het allemaal in onze shop gewichtheffen. Maar wat verstaan we eigenlijk onder gewichtheffen? We leggen het kort uit, zodat je snel jouw materiaal kunt bestellen.

Gewichtheffen is een Olympische sport waarbij het draait om de grenzen van het menselijk lichaam op te zoeken. Bij deze krachtsport werk je aan explosieve kracht en snelheid. De bewegingen die jij maakt tijdens gewichtheffen zijn niet alleen explosief en dynamisch, maar moeten ook nog met precisie uitgevoerd worden. We kunnen ons namelijk voorstellen dat jij niet op blessures zit te wachten. Naast de explosieve kracht en snelheid, werk je ook aan balans, mobiliteit, spieropbouw en coördinatie. Had je niet gedacht hè, dat gewichtheffen zo veelzijdig is? 

BLACKFRIDAY DEAL: ontvang alleen vrijdag 26.11.21 korting op bumper plates & drop blocks.

 

Lees meer

Welke onderdelen zijn er binnen gewichtheffen?

Binnen het gewichtheffen zijn er twee bekende onderdelen, die inmiddels ook opgenomen in alle crosstrainingen en WOD's. Je hebt er vast weleens van gehoord maar hé, een kleine reminder is niemand minder van geworden. Tijdens het doen van jouw WOD's ben je wel meer blessuregevoelig, dus let erop dat je de oefeningen goed en zorgvuldig uitvoert.

  1. Trekken (snatch)
    Je trekt de halter en gewichten in één vloeiende beweging boven het hoofd
  2. Stoten (clean en jerk)
    Je brengt de halter en gewichten eerst naar de borst of schouders, waar deze op rust, en brengt hem vervolgens explosief naar boven