• Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Functioneel

CONCEPT2 FITNESSAPPARATEN

De concept2 Rower Model D roeitrainer is een fenomeen. Professionele roeiers zweren bij het merk en trainen dagelijks op deze roeiapparaten. Voor fitnesscentra en de serieuze sporter is de Concept2 roeitrainer een betaalbaar apparaat. Voor een goede prijs heb je een geweldig apparaat in huis.


Waarom roeien zo effectief is

Train al je spiergroepen op een roeiapparaat

Elke roeibeweging bestaat uit verschillende fases. Daarbij gebruik je bijna alle spiergroepen in je lichaam. Je traint op uithoudingsvermogen (langzaam en langdurig) of kracht (zwaar en kort). Of beide. Dat bepaal je vooraf zelf.

Welke spieren gebruik je met roeien

Een complexe maar complete beweging

Elke roeibeweging bestaat uit 3 fases. En in elke fase gebruik je andere spiergroepen.

  1. De afzet; Met je benen zet je je af. Hierbij gebruik je de bilspieren, kuiten, bovenbenen, hamstrings en de spieren in je schenen.
  2. De trekfase; Bij het trekken gebruik je de schouder- en rugspieren. De biceps en triceps span je aan als je het handvat naar je toe trekt.
  3. Het terugrollen; dit lijkt een moment van rust. Maar je buikspieren moet flink werken om in balans te blijven.

Met welk ander toestel doe je zoveel in één keer.

Afvallen of sterker worden

De effectieve GorillaGrip roeitrainer

Je kunt de roeitrainer gebruiken om af te vallen of om sterker te worden. Het verschil zit ‘m in de trainingsintensiteit en -duur. Omdat je bijna al je spieren gebruikt is de roeitrainer voor beide doelen heel effectief.

Afvallen: Roei 10 minuten in een tempo dat je goed volhoudt (70-80% HFmax). Daarna roei je 3 minuten in een rustig tempo. Dit herhaal je 3x. Krachttraining: Roei 1 minuut op een hoog tempo (>80% HFmax). Wissel dit af met 1 minuut roeien in een rustig tempo. Herhaal deze interval 10x.

De voordelen van de roeitraining:

  • Eenvoudig
  • Geschikt voor elk niveau
  • Goed voor vetverbranding en krachtopbouw
  • Training voor het hele lichaam
  • Relatief weinig kans op blessures

Concept2 BikeErg

Concept2 BikeErg

Welkom bij de Concept2 BikeErg, de laatste toevoeging aan onze familie van 'sport based' ergometers. De BikeErg heeft hetzelfde vliegwiel en..... Lees meer
1.195,00 Inclusief BTW
Concept2 Rower Model D

Concept2 Rower Model D

Vanwege zijn betrouwbaarheid werd de Model D Rower van fabrikant Concept2 de best verkochte roeimachine ter wereld. Zelfs professionele roeikampioenen..... Lees meer
1.050,00 Inclusief BTW

Levertijd 1 week

Concept2 SkiErg 2

Concept2 SkiErg 2

De SkiErg van fabrikant Concept2 maakt langlaufen voor iedereen mogelijk. De voordelen van langlaufen zijn talrijk. Het wordt beschouwd als een..... Lees meer
900,00 Inclusief BTW

Levertijd 1 week

Concept2 SkiErg 2 Vloerstandaard

Concept2 SkiErg 2 Vloerstandaard

Met de SkiErg-vloerstandaard kun je de Concept2 SkiErg-machine gebruiken wanneer het aan de muur bevestigen geen optie is. Met deze vloerstandaard..... Lees meer
238,00 Inclusief BTW

Levertijd 1 week