Drop Blocks

Drop Blocks

Drop Blocks zijn vinyl afwerpmatten die met traagschuim zijn gevuld. Door de schuimvulling is er een zeer sterke reductie van het geluid bij het droppen van een halterstang met schijven na een deadlift of andere halteroefening. Drop Blocks hebben een formaat van 75x50cm en zijn verkrijgbaar in een dikte van 15cm en een dikte van 30cm.

Een optie zijn de zogenoemde stoppers. Dit zijn driehoekvormige schuimstukken met vinyl gecoat die met klittenband op de uiteinden van de Drop Blocks gezet kunnen worden. Hierdoor voorkom je het afrollen van de gewichten als deze op de Drop Blocks rusten.

De Drop Blocks worden verkocht per stuk, de stoppers als paar en er is ook een complete set beschikbaar. De complete set bestaat uit 2x Drop Block 15cm, 2x Drop Block 30cm en 2x een paar stoppers. De Drop Blocks worden onderling stevig aan elkaar verbonden met ingenaaide klittenbandstrips.

De maximale belasting van een Drop Block is 120KG per stuk. Dit maakt het een goede geluiddempende oplossing voor halteroefeningen tot een maximum van 240KG totaalgewicht.