HEX DUMBBELLS

HEX DUMBBELLS

Kun jij ook geen genoeg krijgen van oefeningen met dumbbells? Je bent niet de enige! Professionele hex dumbbells kun je met gemak thuis, in de gym of buiten gebruiken. Je kunt waar je maar wilt aan de slag met de zeshoekige Hex dumbbells van GorillaGrip. Van beginner tot pro: de dumbbells zijn verkrijgbaar van in de gewichten van 1 tot 40 kilo. Bestel de hex dumbbells per stuk of maak er een complete hex dumbbells set van.

De meest populaire gewichten van de dumbbells zijn 12,5 kg, 15 kg, 17,5 kg en 22,5 kg.

Hex dumbbells bestellen
Bij GorillaGrip gaan we voor kwaliteit, daarom zijn dumbbells zijn gemaakt van chroom en rubber. Ultra sterk en klaar voor intensieve fitness- en cross oefeningen.

Lees meer

Drie voordelen van een Dumbbell workout

  1. Je krijgt een betere stabiliteit, meer balans en een betere lichaamshouding. Je traint zonder lichaamsondersteuning, waardoor ook andere spiergroepen moeten werken. Doe je armoefeningen, dan doen ook je rug- en buikspieren mee om in balans te blijven.
  2. Je kunt makkelijker de trainingszwaarte doseren. Door in stappen van 0,5 tot 1 kg je training te verzwaren, bouw je de oefeningen geleidelijker en gecontroleerder op.
  3. Door te trainen met Dumbbells stimuleer je vetverbranding.

 

Afvallen met dumbbells

Met lichte krachttraining val je af. Wel moet je daarbij een paar regels in acht nemen.

  • Train met lichte(re) dumbells en leg de nadruk op herhalingen. Dus niet 3 herhalingen met 50 kilo, maar 3 sets met 15 herhalingen en 5 kilo. Ook met lichte gewichten ontwikkel je spiermassa. Met meer spieren gebruik je ook meer calorieën om te herstellen. Ook in rust verbrand je dus meer calorieën.
  • Respecteer de rustdagen. Ondanks dat je niet met zware gewichten traint, moet je wel herstellen van de herhalingen. Train om de dag met dumbbells en op de tussenliggende dagen doe je bijvoorbeeld cardio, hardlopen, roeien of touwtjespringen. Zelfs wandelen is al goed.