GORILLAGRIP PRO+ WALLMOUNT PULLUP

GORILLAGRIP PRO+ WALLMOUNT PULLUP

Met de GorillaGrip Wallmount Pullup Bar kun je perfect aan de spieren in je bovenlichaam werken. Alle GorillaGrip rigs & racks worden geproduceerd in onze fabriek in Nederland. Je kunt kiezen uit een pullup bar voor binnengebruik of een optrekstang kopen voor buiten. Zowel onze pull up stang voor indoor als onze pull up bar buiten zijn voorzien van een tweelaags poedercoating. Verder is onze optrekstang buiten thermisch verzinkt en daardoor bestand tegen weersinvloeden.

Lees meer

Oefeningen Pullup Bar

De GorillaGrip Wallmount Pullup Bar is 120 cm breed en daardoor kun je variëren met oefeningen. Je kunt de optrekstang smal pakken of juist breed. Zo train je perfect jouw rug- en buikspieren. Enkele oefeningen met een optrekstang zijn pull ups, chin ups, parallel grip pull ups, hanging knee raises en hanging leg raises. Dit zijn verschillende oefeningen voor buik en rug door jezelf of je benen omhoog te trekken. Door de oefeningen langzaam uit te voeren, kun je ook je uithoudingsvermogen verbeteren. Je maakt de training extra zwaar door gewichten tussen je benen te klemmen. Als je nog niet erg ervaren bent met optrekoefeningen, dan adviseren we je om altijd een goede warming up te doen, want pullup-oefeningen zijn vrij zwaar. Wie net begint met het trainen aan een pull up lat kan gebruik maken van een weerstandsband om je oefeningen tijdelijk te verlichten.

Optrekstang wandmontage

Wil je een pull up bar thuis monteren, dan is het van belang waar je de pull up bar gaat plaatsen. Wanneer je de pull up stang bijvoorbeeld bevestigt in een ruimte met een heel laag plafond, dan beperk je het aantal oefeningen dat mogelijk is. Door een laag plafond kom je namelijk niet boven de stang uit. De optrekstang is binnen in een deuropening of aan een muur te plaatsen, maar een pull up bar buiten kan ook gemonteerd worden aan een sterke schutting of muur buitenshuis. De GorillaGrip Wallmount Pullup Bar wordt geleverd met zes pluggen van 12 mm en zes RVS M10 houtdraadbouten van 50 mm. Hiermee is de pull up bar wandmontage solide en veilig uit te voeren.