LIFTING BELT

LIFTING BELT

Een lifting belt is geen overbodige luxe. De steun bij het liften en squatten zorgt ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert en dat voorkomt blessures.

Lees meer

Excellerator lifting belt

De Excellerator lifting belt is een contour gewichthef-riem. Anders dan een powerlift-riem is de contourriem smal aan de voorkant en breed aan de achterkant. Daardoor knelt de riem minder bij het bukken en heb je toch voldoende steun. De lifting belt is gemaakt van kunststof. Een prettige, zachte riem en veel minder stug dan leer. Met de klittenbandsluiting doe je de riem gemakkelijk om en af.

GorillaGrip levert de belt in 4 maten: S, M, L, en XL.

 

Waarom, wanneer en hoe gebruik je de lifting belt?

Waarom?
Door het gebruik van de lifting belt bouw je intra-abdominale druk op in je buikholte. Door die druk krijgt je wervelkolom meer steun.

Wanneer?
De lifting belt hoef je niet altijd te dragen. Sterker nog, het is zelfs af te raden omdat je je buik- en rugspieren een beetje verwend door ze steeds te ondersteunen. Gebruik de gewichthef-riem alleen bij zware gewichten met een herhaling van 1 (1RM).

Hoe?
De riem mag niet te los en niet te strak zitten. Te strak voorkomt dat je moeilijk beweegt en ademhaalt. Adem in en doe de riem om met ingehouden buik. Span met de klittenbandsluiting de riem en sluit hem. Als je je buik ontspant en uitademt voel je direct de stabiliteit.

Naar boven