LIFTING BELT

LIFTING BELT

Een Lifting belt is geen overbodige luxe. De steun bij het liften en squatten zorgt ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert en dat voorkomt weer blessures.

Lees verder

Excellerator Lifting belt

De eigenschappen

De Excellerator Lifting belt is een contour gewichthef-riem. Anders dan een powerliften riem is de contourriem smal aan de voorkant en breed aan de achterkant. Daardoor knelt de riem minder bij het bukken en heb je toch voldoende steun. De Lifting belt is gemaakt van kunststof. Een prettige zachte riem en veel minder stug dan leer. Met de klittenbandsluiting doe je de riem makkelijk om en af.

GorillaGrip levert de belt in 4 maten: S, M, L, en XL.

De Lifting belt gebruiken

Waarom, wanneer en hoe

Waarom dragen
Door het gebruik van de Lifting belt bouw je Intra-abdominale druk op in je buikholte. Door die druk krijgt je wervelkolom meer steun.

Wanneer dragen
De Lifting belt hoef je niet altijd te dragen. Sterker nog, het is zelfs af te raden omdat je je buik en rugspieren een beetje verwend door ze steeds te ondersteunen. Gebruik de gewichthefriem alleen bij zware gewichten met een herhaling van 1 (1RM).

Hoe omdoen
De riem mag niet te los en niet te strak zitten. Te strak voorkomt dat je moeilijk beweegt en ademhaalt. Adem in en doe de riem om met ingehouden buik. Span met de klittenbandsluiting de riem en sluit hem. Als je je bui ontspant en uitademt voel je direct de stabiliteit.