POWERBANDS

POWERBANDS

De powerband is een eenvoudig trainingsmiddel met oneindig veel mogelijkheden. De banden met verschillende weerstanden zijn ideaal om je training op te bouwen. Gebruik de banden om een oefening te verzwaren of te verlichten. Powerbands zijn universeel en effectief voor een goede work-out. En niet te vergeten, makkelijk mee te nemen waardoor je overal kunt trainen.

Lees meer

Waarom trainen met een powerband?

Trainen met een powerband is zo compleet. Je traint 1 specifieke spiergroep of meerdere tegelijk? Werken met de band vraagt om krachtinspanning in elke fase van de oefening: bij het uitrekken, bij het op spanning houden en bij het samentrekken. Je oefent naast kracht en uithouding ook coördinatie en stabilisatie. De powerband nodigt uit om de bewegingen vloeiend te doen, zonder in te boeten op intensiteit. De kans op blessures neemt daardoor af.

Welke powerband moet ik gebruiken?

Koop meerdere banden. Begin niet direct met de dikste band, maar bouw het op. En ook al ben je een gevorderde atleet, gebruik de lichte band voor de kleine spiergroepen en de zwaardere band voor de grote spiergroepen. De oefeningen en mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je uitdagen en wees creatief. Met de powerband train je goed en veilig.