POWER BAND

POWER BAND

De Power band is ook zo’n voorbeeld van ‘eenvoud’ met oneindig veel mogelijkheden. De banden met verschillende weerstanden zijn ideaal om je training op te bouwen. Gebruik de banden om een oefening te verzwaren of te verlichten. Power bands zijn universeel en effectief voor een goede workout. En niet te vergeten, makkelijk mee te nemen waardoor je overal kunt trainen.

Lees verder

Waarom trainen met een Power band

Elastiek als complete workout

Het antwoord is: omdat trainen met een Power band zo compleet is. Je traint 1 specifieke spiergroep of meerdere tegelijk? Werken met de band vraagt om krachtinspanning in elke fase van de oefening; bij het uitrekken, bij het op spanning houden en bij het samentrekken. Je oefent naast kracht en uithouding ook coördinatie en stabilisatie. De Power band nodigt uit om de bewegingen vloeiend te doen, zonder in te boeten op intensiteit. De kans op blessures neemt daardoor af.

Welke Power band moet ik gebruiken

Meerdere weerstanden, meerdere mogelijkheden

Koop meerdere banden. Begin niet direct met de dikste band maar bouw het op. En ook al ben je een gevorderde CrossFit atleet; gebruik de lichte band voor de kleine spiergroepen en de zwaardere band voor de grote spiergroepen. De oefeningen en mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je uitdagen en wees creatief. Met de Power band train je goed en veilig.