Rubbertegels

Rubbertegels

Sinds de opkomst van Functioneel Trainen of Functioneel Fitness zijn rubbertegels een begrip in de sportwereld. Dankzij de duurzame en slijtvaste rubber sportvloer en rubbertegels van GorillaGrip kan elke sportruimte worden voorzien van een vloer van hoge kwaliteit. Functioneel Fitness wordt steeds populairder en bezoekers van sportscholen stellen terecht steeds hogere eisen aan de fitnessvloer. GorillaGrip biedt rubbertegels voor elke sportieve toepassing, zoals fitness en crosstraining of elke andere sport.

Lees meer

Voordelen rubbertegels

Een sportvloer met rubbertegels of rubbermatten biedt veel voordelen. Door de dempende eigenschap van de duurzame rubbertegels of -matten kunnen halters en andere gewichten de rubbervloer niet beschadigen. Door het kwalitatief hoogwaardige rubber blijft de rubberen vloer slijtvast, trekt er geen kou meer op en blijft de ondervloer beter beschermd. Precies dát wat nodig is bij het uitoefenen van intensieve sportoefeningen. Verder zijn rubbertegels onderhoudsarm en gemakkelijk aan te leggen. Het biedt bovendien een uitstekende valdemping voor sporters en het trainingsmateriaal.

De ideale vloertegel 

Rubbertegels worden vooral toegepast op speelplaatsen en sportlocaties. Ze worden o.a. gebruikt als gym vloertegel of functionele fitness vloertegel. Rubberen tegels in een sportschool kunnen door de veerbaarheid van de rubbertegels blessures voorkomen. Dat geldt ook voor sportlocaties buiten.

Soorten rubbertegels

GorillaGrip levert verschillende soorten rubberen tegels, namelijk de Rubber Granulaattegels en X-Connect SBR Rubber tegels. Wij adviseren u de tegels met enige regelmaat schoon te maken ter bevordering van de levensduur van de rubberen tegels.

Fitness Rubber Granulaattegel

De Granulaat tegels zijn geproduceerd met een extra harde persing en extra fijn rubbergranulaat. Daardoor bieden deze tegels hoge weerstand bij het gebruik van zware materialen, zoals zware gewichten en apparaten. Het fijne rubbergranulaat zorgt voor een mooie dichte structuur, waardoor de mat eenvoudig schoongehouden kan worden. Deze tegel beschikt over een geluidsreductietest- en luchtkwaliteit-certificaat. De buitenafmeting bedraagt 100 x 100 cm en ze zijn verkrijgbaar in 20 mm en 43 mm.

X-Connect SBR Rubber Tegel

De X-Connect SBR Rubber tegel is 20 mm dik en de buitenafmeting is 100 x 100 cm. Onderling worden de tegels verbonden met kunststof verbindingen waardoor de rubbervloer een geheel wordt.
Kenmerkend aan de SBR Rubber tegel is de gladde, dichte bovenzijde. Hiermee geeft deze tegel een chique uitstraling aan je ruimte en tevens is deze goed schoon te houden. De zeer dichte structuur resulteert tevens in een langere levensduur.
De X-Connect tegels zijn verkrijgbaar in 100% SBR zwarte uitvoering. Tevens is er de 15% uitvoering waarbij de toplaag is voorzien van gekleurde spikkels. De beschikbare kleuren zijn lichtgrijs, donkergrijs, blauw, groen en terra-rood.

Ervaar de veilige en veerkrachtige rubbertegels van GorillaGrip!