SLEEVES

SLEEVES

De sleeves van het Zweedse merk Rehband zijn medisch geclassificeerd; van goede kwaliteit dus. Rehband kniebraces zorgen voor stabiliteit van je knieën, Rehband elleboogbraces zorgen voor stabiliteit van de ellebogen, de juiste compressie, een goede doorbloeding en warmte. Met sleeves nemen de prestaties toe.

Lees verder

Waarom sleeves gebruiken?

De belangrijkste redenen om sleeves te gebruiken

Warmte en doorbloeding
De sleeve warmt je knie op en zorgt voor een goede doorbloeding. Belangrijk want een warm kniegewricht kan meer belasting aan. Na de activiteit zal de knie minder snel afkoelen. Dit is een prettige en gezonde, plaatselijke cooling-down.

Verhoogde receptieve input
Door de compressie van de sleeve ontvangen je hersenen meer prikkels. Met andere woorden je voelt meer, en daardoor ben je je meer bewust van wat je doet. Het gevolg is dat je de bewegingen gecontroleerder uitvoert. Je bent meer in balans. Kniebraces helpen je om zwaarder te heffen, sneller te rennen of hoger te springen.

De juiste sleeve kiezen: Rx 5mm of Rx 7mm

Voor wisselende en korte/zware activiteiten

Hoe dikker de sleeve, hoe meer steun. Logisch. Ben je CrossFitter of een sporter die gevarieerd traint dan is de 5mm sleeve een goede keus. Het is een universele brace die jou ondersteunt bij behendigheid en middelzware inspanningen. De 7mm Kniebrace biedt veel steun en stabilisatie bij zwaar tillen. Vroeger werd deze sleeve voornamelijk gebruikt door gewichtheffers. Tegenwoordig ook door sporters in de sportschool die zwaar tillen.

Onderhoud van de sleeve

Langer plezier van uw kniebraces en elleboogbraces

De Rehband sleeves zijn gemaakt van warmte-genererend rubber. Daarnaast zijn ze sterk isolerend. Hierdoor ga je transpireren en worden de sleeves nat. Door ze goed te onderhouden gaan ze langer mee.

Hier enkele praktische tips:
- Laat ze na de training binnenstebuiten drogen. Laat ze niet in de sporttas zitten.
- Was ze op 40 graden, met de bonte was. Een waszak geeft extra bescherming.
- Laat ze liggend drogen bij kamertemperatuur.

Zeker niet doen:
- Niet drogen in de wasdroger
- Niet uitkoken

Verdwijnt na het wassen de transpiratiegeur niet? Doe de sleeves dan eens in een ZipLock-zak in de vriezer. Dit kan een oplossing zijn om de geaccumuleerde bacteriën, de oorzaak van de geur, te doden.