REHBAND SLEEVES

REHBAND SLEEVES

Ga jij alleen voor de beste kwaliteit sleeves? Dan ben je bij het Zweedse merk Rehband aan het juiste adres. Je bestelt jouw nieuwe kniebrace of elleboogbrace bij ons in de shop. De sleeves zorgen voor stabiliteit van de ellebogen en knieën, zorgen voor de juiste compressie, doorbloeding en warmte. Dankzij deze vorm van bescherming neemt de kans op blessures ook af.

Lees meer

De belangrijkste redenen om sleeves te gebruiken

Warmte en doorbloeding
De sleeve warmt je knie op en zorgt voor een goede doorbloeding. Belangrijk, want een warm kniegewricht kan meer belasting aan. Na de activiteit zal de knie minder snel afkoelen. Dit is een prettige en gezonde, plaatselijke cooling-down.

Verhoogde receptieve input
Door de compressie van de sleeve ontvangen je hersenen meer prikkels. Met andere woorden, je voelt meer, en daardoor ben je je meer bewust van wat je doet. Het gevolg is dat je de bewegingen gecontroleerder uitvoert. Je bent meer in balans. Kniebraces helpen je om zwaarder te heffen, sneller te rennen of hoger te springen.

Kies de juiste sleeve

Hoe dikker de sleeve, hoe meer steun. Logisch. Ben je een sporter die gevarieerd traint, dan is de 5 mm sleeve een goede keus. Het is een universele brace die jou ondersteunt bij behendigheid en middelzware inspanningen. De 7 mm kniebrace biedt veel steun en stabilisatie bij zwaar tillen. Vroeger werd deze sleeve voornamelijk gebruikt door gewichtheffers, maar tegenwoordig ook door sporters in de sportschool die zwaar tillen.

Onderhoud van de sleeve

De Rehband sleeves zijn gemaakt van warmte-genererend rubber. Daarnaast zijn ze sterk isolerend. Hierdoor ga je transpireren en worden de sleeves nat. Door ze goed te onderhouden gaan ze langer mee.

Enkele praktische tips:
- Laat ze na de training binnenstebuiten drogen. Laat ze niet in de sporttas zitten.
- Was ze op 30 graden, met de bonte was. Een waszak geeft extra bescherming.
- Laat ze liggend drogen bij kamertemperatuur.

Zeker niet doen:
- Niet drogen in de wasdroger
- Niet uitkoken

Verdwijnt na het wassen de transpiratiegeur niet? Doe de sleeves dan eens in een ZipLock-zak in de vriezer. Dit kan een oplossing zijn om de geaccumuleerde bacteriën, de oorzaak van de geur, te doden.