SPEED ROPES

SPEED ROPES

Een Speed rope is een professioneel springtouw. Sterk, licht en soepel draaiend. Het meest effectieve sportinstrument voor het trainen van conditie, coördinatie, houding, reactiviteit, timing en behendigheid. Touwtje springen is een activiteit die voor elke sport zijn waarde bewijst.

Lees verder

Speed rope kopen

Waar moet ik op letten?

Koop je een Speed rope dan moet de eerste vraag zijn: Waar gebruik je het voor? Is het alleen voor de warming up en de cooling down? Of ga je er intensief mee trainen en doe je speed-oefeningen? In het laatste geval is het goed om voor aluminium handvatten te kiezen, daarmee heb je goede grip, ook met zweethanden. En het voelt beter. Let daarnaast op het aantal lagers; hoe meer lagers, hoe soepeler de draai.

Welke lengte heb ik nodig?

Hoe lang moet een Speed rope zijn?

Een Speed rope op lengte maken is simpel. Pak de handvatten vast en ga met 1 voet in het midden van het touw staan. Trek het touw strak omhoog. De handvatten moeten nu in je oksel komen. Dat is de juiste lengte. Is het touw te lang, kort het dan in. Is het touw te kort neem dan een langer touw en maak het op maat.

In onderstaande tabel zijn indicatieve lengtes weergegeven:

Touwlengte Lichaamslengte
Small: 2m44 1m50 - 1m58
Medium: 2m59 1m59 - 1m74
Large: 2m74 1m75 - 1m86
X Large: 2m97 1m87+

Trainen met een Speed rope

Hoe en wat train ik met een Speed rope?

Met een Speed rope train je je hele lichaam; je benen, armen en core. Voor CrossFit is het springtouw een niet te missen onderdeel van de training. Atleten en boxers gebruiken de Speed rope om snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen te trainen. In een relatief korte tijd doe je een intensieve workout. Het effect van trainen met de Speed rope:

  • Intensieve vetverbranding
  • Cardio en uithoudingsvermogen
  • Sterke spieren en pezen